Saturday, October 8, 2011

Riang Raya 2011

Salam semua,

Arini merupakan hari terakhir syawal bg edisi tahun ini.Alhamdulillah segalanya selamat dan takde yg putus jari sepanjang bulan raya ni.Untuk artikel ni,aku nak compilekan sumer cerita raya aku.Fuh mcm2 jadi.sebelum mula kita tgk dulu itenary raya aku thn ni

Malam raya: Masih berkepoh dirumah,membuat persiapan raya.Tp time ni x masuk kuih dlm balang lagi sbb pg raya esok aku dah hilang sekeluarga.

 sempat berpose sblum menjajah!

Pagi raya:Solat raya lah,tp tahun ni aku x solat raya sebab.JENG JENG JENG!Aku gi masjid nak semayang,nazir masjid leh plak bg ucapan raya pas takbir ngalahkan khutbah.pastu,imam plak x nyempat2 nak semayang abis aku terkelepet x dpt saf..alih2 dpt saf yg sempit sgt.kira janji leh sujud.time sujud plak wat hal,kaki aku dicalari stapler karpet..TAPPP! berdarah mengalir deras.!!!terus berhenti solat! nak kuar x leh.menahan sakit jelah.smp khutbah aku tgg.adik aku plak x khusyuk nengok aku berhenti smayang!

Pas solat,balik umah.Upacara dinanti2 kan...bacaan skrip dosa setahun..time ni drama Nur Kasih pun kalah..yelah time bermaafan...giler x sedih..nak kena seterika mulut tu!pas slot edisi sedih,kitorg SERANG!!!! dapur.makan dulu...pastu kemas2 angkat beg,balik kg(padahal xde kg pun)hahahah

Raya Pertama:Kitorang gi umah uncle Salleh,abg kepada ayah den.jumpa keluarga belah ayah dulu.actually,dah jadi ritual tahunan pun,gathering kat situ pas smyang raya..aku pulak mmg ada geng menunggu.SYED AMIR..sepupu aku dr kecik,mandi bogel bersama.(kira membesar bersamala).kitorang sgt close dan inilah masanya menghupdate citer2 terkini.infact,kalau ada mood,kitorg amik gambar sesama,cuma dis year x amik sgt..pic stukin je.

santek kan stukin kami..

then kitorang gi umah makcik aku(kira kakak mak aku) beraya kat Banting plak.umah ni aku mmg nak popiah basah je..tp maaf,popiah yg sedap ni membuatkan aku terlupa untuk mengambil gambar.xper..korg bygkan popiah yg sedap je,camtulah rasanya

then pas tu,kitorang bertolak ke PD,tanah tumpah bondaku.dimana disni lah beliau dibesarkan dr kecik smpaila disunting oleh bapak aku..dan kami bermalam kat umah pakcik aku.jumpa geng...

 mcm bukan raya kan.malas nak pakai bj melayu dah

 group kuih tester...

 tanti ngan drebar

Raya Kedua:
kitorang melenjan ke Bahau plak..dah abis pd kitorg jajah..Bahau plak menjadi mangsa.FYI,raya2 mcm ni nafsu KFC mmg memuncak.Spanjang raya kali ni,aku x sentuh langsung kuah kacang,ketupat,masak lodeh bagai.aku rasa cliche sgt.aku just makan benda yg betul2 jarang org buat seperti ketupat palas, dan lemang.rendang tu aku tgk gak,kalau x best boh layan!

Raya Ketiga:Dari Bahau,kitorang meluaskan jajahan ke Puncak Alam pulak..gi umah spupus aku SYed AMir,ada open house plak.so,kitorang pun menjarah semua makanan diumah beliau.Giler x makan,kambing tu..tp,kalau dah open house..xleh a ver ver nak lepak lelama kan.tetamu lain nak gak menyantap!so,kitorg pun mengundurkan diri

Raya Keempat:tahun ni special sikit sbb,kakak aku kawin...kawin dia xyah ckp byk korang layan je pic2 candid mandid ni
 time mencekik

 mencekik lagi

 malam bertunang kot

 ni time membuta...3 suara keluar!!!

 santapan diraja katanya!!!hehe

 standby pengapit....redah je

 one of my best friend,YUN..sorry dah tunang..tunang dia kameraman gambar ni.hehe

untuk pengetahuan korang,pertama kalinya aku drive sendiri ke PENANG ye dgn menaiki kereta sendiri ye...dan untuk kawin akak aku ni,keluarga aku x dpt join sbb diorang kena arrange party syawal(rumah terbuka)so,aku mewakili famili aku jelaaaa...tetapi aku ditemani oleh dua rakan ku dr kl..iaiitu AJIT & Zarren..so,kitorang enjoy sgt untuk raya tahun ni.


p/s:berdebar plak untuk raya tahun depan!!

4 comments:

  1. biasa2 je bro raya...xbest skit coz xdpt smayang raya

    ReplyDelete
  2. biasa2 je bro raya...xbest skit coz xdpt smayang raya

    ReplyDelete
  3. biasa2 je bro raya...xbest skit coz xdpt smayang raya

    ReplyDelete